Korzystamy z usług renomowanego cateringu Gastropol specjalizującego się w przyrządzaniu ekologicznych i zdrowych posiłków dla najmłodszych. Firma ta istnieje na polskim rynku od 1998r!

Dzięki tej współpracy mamy możliwość skorzystania ze sprawdzonych receptur i zestawów dań, gdzie duży nacisk kładziony jest na ich wartość energetycznąsmakową jak i walory dietetyczne. Zestawy posiłków opracowywane są pod nadzorem technologa żywienia, co umożliwia tworzenie odpowiednio zbilansowanych jadłospisów, zapewniających urozmaicone i zdrowe odżywianie. Posiłki przygotowywane są wyłącznie ze świeżych produktów, bez użycia konserwantów i sztucznych ulepszaczy! Jedynymi przyprawami w posiłkach naszych podopiecznych są sól, pieprz i zioła!

  • Posiłki są przygotowywane bez użycia półproduktów!
  • Warzywa i owoce pochodzą od lokalnych rolników, którzy nie używają nawozów sztucznych.
  • Firma korzysta usług niewielkich dostawców, w przypadku niektórych – jest to współpraca na wyłączność (np. ziemniaki, marchew, jabłka).
  • Menu bazuje na sezonowości produktów (pozwala to na ich wykorzystanie podczas naturalnego cyklu wzrostu).
  • Kiszonki (ogórki, kapusta) i zakwasy (np. na żur, barszcz biały) są wytwarzane wyłącznie metodami tradycyjnymi i naturalnymi, bez przyspieszania tego procesu. Jak u babci!
  • Soki owocowe i owocowo-warzywne  wytwarzane są wyłącznie przez Gastropol!
  • Do gotowanie zup wykorzystuje się wyłącznie mięso indycze. Każdego dnia jest również zupa wegetariańska.
  • Nabiał w całości pochodzi z mleczarni z Bochni – z tych produktów od podstaw przygotowuje się deserki, pasty kanapkowe, nadzienia, polewy, serki twarogowe, koktajle, jogurty, polewy jogurtowe.
  • W potrawach nie znajdziemy żadnych gotowych mieszanek przypraw, produktów zawierających glutaminian sodu lub innych wzmacniaczy smaku.
  • Ciasta pieczone są wyłącznie przez firmę Gastropol (np. marchewkowe, cytrynowe, jogurtowe z owocami) – z ograniczeniem cukru, najczęściej na bazie jogurtu, bez żadnych słodkich mas.
  • Pieczywo pochodzi z zaufanej piekarni, która korzysta jedynie z podstawowych składników (mąka z małopolskiego młyna, zakwas, sól). Piekarnia ta przygotowuje również drożdżówki i chałkę dostosowane dla dzieci (gramaturą i ograniczeniem cukru, używaniem świeżych owoców do nadzienia).
  • menu opiera się na tradycyjnych polskich smakach, ale  dzieci będą mogły wypróbować również innych ciekawych propozycji –np. hummus, firmową wersję jaglanej nutelli czy pasty daktylowej!

Istnieje również możliwość wyboru jednej z diet*: bezmleczną, bezjajeczną, bezmleczno-bezjajeczną, bezglutenową, bezglutenowo-bezmleczną, wegańską, wegetariańską, wyznaniową itd. W przypadku diety naliczona jest dodatkowa opłata w wysokości 1zł za każdy dzień korzystania z diety.

Dziennie wyżywienie wynosi 13,5zł za 4 posiłki:

  • śniadanie
  • II. śianiadnie
  • obiad(zupa+II. danie)
  • podwieczorek powiększony

*Diety specjalistyczne eliminacyjne dostosowane do alergii (również przy reakcjach anafilaktycznych), nietolerancji i/lub chorób zamawiane na nazwisko dziecka są płatne dodatkowo 80,00 zł miesięcznie.